Jamiroquai - Runaway
Kotta
A kotta több oldalas. Oldalak: 1 2 3
Hanganyagok
 runaway_bass.mp3
 runaway_refr1.mp3
 runaway_refr2.mp3
A leckék alapjául az Abbey Road stúdióban játszott élő verziót választottam: embertelenül játszanak és nagyon jól is szól!
A versszak témáját Turner mindig rendkívül szigorúan és fegyelmezetten játssza, nem díszít bele. Ennek ellentéte a refrén (majd a következő leckékben), ahol érdekes megoldásokat hallhatunk az egyszerű akkordmenetre.

Ez a tudatos kontraszt nagyban hozzájárul, hogy a versszak érzete szikárabb és fegyelmezettebb legyen (amellett, hogy kevesebb hang is szólal meg), a refrén pedig energikusabb, gördülékenyebb hangulatot kapjon.

A versszak három lényeges eleme az első hang hossza (ne hosszabban vagy rövidebben játszva egész más érzetet ad), az utána következő lemenet rövid hangjai (ezekre szintén igaz az előbbi hossz-megkötés), valamint az utolsó előtti hang csúsztatása. A témát csak ezeket megfelelően eltalálva játszhatjuk el (viszonylag) hűen az eredetihez.

A refrének témaválasztása jóval szabadabb a versszakénál. Ha megvan az összes refrén kottája, kicsit részletesebben is elemzem ezeket, addig is lehet szorgosan tanulgatni a kották és a hangfájlok alapján. A refréneknél még fokozottabb a rövid-hosszú hangokra fordított figyelem, ezeket Paul Turner nagyon tudatosan használja.

Vissza