Boss BCB-60 pedáltartó táska
A képre kattintva megtekinthető a nagyobb verzió.
Aki összegyűjtött már több effekpedált is, az jól tudja, milyen idegesítő is néha a kezelésük. Minden használat előtt összedugni, elemet szerezni, esetleg a különböző adapterekkel harcolni; koncert közben előfordul, hogy az ember szétrúgja az összeállítást, netán valamelyik zenésztárs teszi meg ugyanezt a szívességet...
E probléma orvoslására találták ki a pedáltartó táskákat; a BOSS BCB-60 is ilyen kiegészítő.

Hangzás

Tartóeszközről lévén szó, hangzásról nem beszélhetünk... annyit tudnék megemlíteni, hogy a táskába épített effektkör zajtalan.

Kialakítás

A BCB-60 hat pedál ellátására képes (a hagyományos kisméretű BOSS pedálokat alapul véve). A táskához járnak az effekteket összekötő kábelek, az adapter és az adapter tápelosztó kábele.

Használatával elég egyszer összeépíteni a "kisvonatot", utána ezzel már soha többé nem kell vesződni. Mindez leegyszerűsítve a következő: belerakjuk a pedálokat, összekötjük őket, rákötjük a pedálokra a tápkábeleket. Ezután már használhatók a pedáltáska be- és kimenetei, és nem kell vesződni a pedálsor állandó össze- és szétszerelésével.

A pedáltáska fedele könnyen leemelhető és visszahelyezhető, és jól zár. A táska műanyag, ezért kis súlyú és kényemesen cipelhető. A műanyag táskazárak egyébként elég igénytelenül néznek ki, az embernek az az érzése támad, hogy perceken belül szétesik az egész. Velem ez még nem fordult elő, bár nem használom régóta a motyót.
A fedél belső része szivaccsal bélelt, megvédi a pedálokat a zötykölődéstől és a sérülésektől.

A táska pedáltartó aljzata polifoam. Három elemből áll, mindegyikbe két-két kisméretű ill. egy nagyméretű BOSS-pedál helyezhető. Puzzle-szerűen kiemelhetők és visszatehetők a pedálhelyek, és a táskáhóz jár egy negyedik pót-tartóelem is. Ezen nincs előre kialakított pedálhely. Tetszőleges formára vágható, így bármilyen formájú pedál belehelyezhető a táskába. Szimpatikus (vagy jó üzleti érzékre vall), hogy a kézikönyvben meg is említik: nem csak BOSS pedálokhoz használható.

Az összekötő kábeleket és a tápelosztó kábelt az effektek számára kialakított hely fölött, egy kábelcsatornában lehet elvezetni. Így nem alakul ki a sok effektpedál használatakor megszokott kábelrengeteg; a kábelcsatorna teteje pedig kényelmesen lecsavarozható.

A táskában még egy hangológépnek is kialakítottak helyet, a BOSS hangológépek méretét figyelembe véve. Az én Korg cuccom elég csálén áll benne, de azért megoldható a használata.

Tudom ajánlani a BCB-60-t bárkinek, aki multieffekt helyett különálló pedálokat használ, de szeretné motyóját egy kompakt csomagban szállítani.

Vissza